Braderieën en rommelmarkten

Een beurs of braderie wordt meestal gehouden in een openbare overdekte af te sluiten ruimte (bijvoorbeeld een gebouw of tent) waarin de vergunninghouder mensen de gelegenheid geeft tussen bepaalde uren hun goederen tentoon te stellen, te demonstreren, te verkopen, te ruilen of te promoten. Een rommelmarkt is hier een goed voorbeeld van.
Wanneer de opbrengst van de verkoop van goederen ten goede komt aan de standhouders is sprake van een commerciële beurs. Er zijn echter ook rommelmarkten met thema’s of seizoensgebonden braderieën. Wanneer de opbrengst ten goede komt aan een goed doel, dan betreft het een niet-commerciële beurs.
Omdat bij een groot evenement alles goed geregeld moet zijn, zodat je er zeker van bent dat er niks mis kan gaan, moet je ver voordat de braderie of rommelmarkt plaatsvindt al beginnen met het maken van een plan. Denk bijvoorbeeld na over een geschikte locatie en over welk publiek je wilt aantrekken. Als je locatie goed bereikbaar is zal je uiteindelijk een ruimer publiek aantrekken.
Ook moet er bijvoorbeeld nagedacht worden over het aantal stands en een EHBO-post. Ook de omstandigheden van het weer kunnen van invloed zijn. Bekijk goed wat het beste past bij jouw rommelmarkt, organiseer je deze binnen of half-overdekt of is het beter deze in de buitenlucht te houden. Een andere belangrijke zaak is de aanwezigheid van toiletten en een gelegenheid waar de bezoekers even tot rust kunnen komen en kunnen genieten van een hapje of een drankje.
Omdat er natuurlijk veel komt kijken bij het organiseren van zo’n groot evenement en een goed begin al het halve werk is kunnen we je helpen en met je meedenken. Gezamenlijk kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn qua budget om het maximale uit je rommelmarkt of themamarkt te halen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend advies of voor meer informatie.

Mail ons